Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Epidemiologia i salut pública

Presentació

El programa de recerca d'Epidemiologia i Salut Pública de l'Hospital del Mar Research Institute (EPISAP) està format per unes 120 persones, en 12 grups de recerca amb reputació nacional i/o internacional per la seva excel·lència i rellevància investigadora.

El programa EPISAP ha definit les seves línies de recerca prioritàries tenint en compte la productivitat de les línies de recerca actuals, així com la seva alienació amb les prioritats clíniques de l’Hospital del Mar Research Institute i el seu potencial de millora en el futur immediat. Les 3 grans línies són:

  • Malalties cardiovasculars: Prevenció nutricional, Integració de determinants genòmics i exposomes, i funcions predictives de risc.
  • Càrrega global i resultats dels trastorns mentals, el suïcidi i les condicions laborals.
  • Epidemiologia del càncer: Determinants ambientals, Programes de detecció precoç i Resultats comunicats pels pacients i Recerca de l'eficàcia comparativa.

Més informació en línies de recerca prioritàries

Sis grups són membres de la xarxa espanyola selectiva de recerca col·laborativa CIBER i 1 de RICAPPS (Xarxa de Recerca en Cronicitat, Atenció Primària i Promoció de la Salut, inclosa dins la xarxa RICOR). En els darrers 4 anys (2018-2021), els grups de l'EPISAP han produït més de 900 publicacions indexades. En 2021, tres investigadors del programa han estat inclosos entre els "Highly Cited Researchers in the World" a Clarivate Analytics  i un investigador dins la llista de "World's Top 2% Scientists" (Standford University). En conjunt, els grups de recerca del programa EPISAP han obtingut ajuts per a una mitja de 30 nous projectes competitius per any.

Els investigadors d'EPISAP col·laboren amb tota la resta de programes de recerca de l'Hospital del Mar Research Institute. La col·laboració és horitzontal i focalitza en les línies de recerca estratègiques de la institució en general (Hospital del Mar), incloent-hi les cardiovasculars, les neurociències i el càncer. EPISAP és molt actiu en col·laboracions internacionals de recerca amb molts consorcis importants: Genòmica Cardiovascular (MIGen, GnomAD), Epidemiologia Cardiovascular (EURHOBOP, NCD-Risk), Epidemiologia de la Salut Mental (WMH-World Mental Health Surveys); Investigació de Resultats Informats per Pacients (PROMIS, Movember); Salut Laboral (ISST-Observatorio Latinoamericano de Seguridad y Salud en el Trabajo). En alguns d'aquests consorcis, els Investigadors d'EPISAP dirigeixen activitats rellevants.

Els membres d'EPISAP estan molt involucrats en activitats educatives en programes de grau, postgrau i especialització mèdica, principalment a la Universitat Pompeu Fabra. Duem a terme un paper especialment destacat en el Màster de Salut Pública i en el programa d'especialització mèdica en Medicina Preventiva i Salut Pública, que atreuen cada any a algun dels millors candidats.  Les activitats de Salut Pública de la UPF són valorades internacionalment (posició 22 al món i primera a Espanya, segons l'Índex de Shangai, 2021).

Grups EPISAP i investigadors principals:

Contacte

Director:
Montserrat Fitó(ELIMINAR)

Tel:
93 316 07 60

Fax:
93 316 04 10

Doctor Aiguader, 88
08003 Barcelona

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte