Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Hospital del Mar Research Institute

Inaugurat el 1948 pel Dr. Alexander Fleming, l'Hospital del Mar Research Institute és un centre d'excel·lència per a la recerca biomèdica i sanitària.

Forma part de l’Hospital del Mar, i està format per més de 700 professionals, amb una composició mixta d'investigadors de l'Institut de Recerca i investigadors clínics de l'Hospital del MAR i altres investigadors de la Universitat Pompeu Fabra (UPF), la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i la Fundació BarcelonaBeta Brain Research Center (BBRC).

L'Hospital del Mar Research Institute compta amb el reconeixement de CERCA com a Institut Català de Recerca d'Excel·lència, de l'Instituto de Salud Carlos III (ISCIII) com a Institut de Recerca Sanitària i HRS4R amb l'HR Excellence in Research.

La seva proximitat a l'Hospital del Mar i al Campus Universitari Mar, i la seva ubicació en un sòlid ecosistema científic com el Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona (PRBB), fan que l’Institut de Recerca estigui en un enclavament biomèdic privilegiat a Barcelona.

La investigació translacional de l'Hospital del Mar Research Institute es duu a terme a través de cinc programes de recerca ben estructurats:

Línies de recerca prioritàries

Una part important del seu pressupost prové de fons de finançament externs competitius que es gestionen a través de la Fundació Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques.

La producció científica generada com a fruit d'aquesta recerca inclou prop de 945 publicacions anuals en revistes internacionals indexades al Science Citation Index (SCI). Així mateix, destaca que més del 60% de les publicacions de l'IMIM són a revistes del primer quartil de la seva categoria.

Missió i Reptes de Futur

El pla estratègic 2021-2024, comença en un moment excepcional per a qualsevol institut sanitari. La pandèmia provocada el 2020 per la COVID-19 va posar de manifest no només la importància dels centres d'atenció mèdica i de recerca, sinó també la necessitat que les nostres societats es reorganitzin ràpidament per contribuir a un objectiu comú. De manera similar, aquest pla estratègic pretén inspirar i guiar tots els membres de l'Hospital del Mar Research Institute, alineant les prioritats personals amb un propòsit comú: augmentar la rellevància internacional de l'Hospital del Mar Research Institute com a peça fonamental en la recerca biomèdica destinada a allargar l'esperança de vida humana saludable.

Contacte

Hospital del Mar Research Institute

Tel:
93 316 04 00

Fax:
93 316 04 10

Doctor Aiguader, 88
08003 Barcelona

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte