22/09/2016 - Informació institucional
Avui s'ha fet entrega dels ajuts en el marc de l'Acte Institucional 2016 de l'AECC
La Presidenta d'Honor amb caràcter permanent de l'Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC) i de la Fundació Científica de l'AECC, la Reina Leticia, ha presidit avui l'Acte Institucional 2016 de l'AECC a l'Auditori Fòrum de Barcelona. Durant l'Acte, la presidenta d'Honor ha lliurat 22 Ajudes a la Investigació en càncer per un total de gairebé 8 milions d'euros i el guardó "V de Vida 2015", que ha recaigut en l'investigador nord-americà, Dr. Francis Collins, per el seu treball en la seqüenciació del genoma humà.
El projecte de la Dra. Anna Bigas, coordinadora del grup de recerca en Cèl·lules Mare i Cáncer de l'IMIM, que porta per títol "Estudi dels mecanismes de resistència en leucèmia limfoblàstica aguda adulta i pediàtrica" pretén determinar les causes de resistència a les teràpies actuals per aquesta leucèmia i desenvolupar eines que ajudin a predir que pacients tindran una resposta negativa a una teràpia determinada, proposar teràpies alternatives per a aquests casos i desenvolupar tests genètics i eines bioinformàtiques que permeten facilitar les decisions clíniques de forma personalitzada. La dotació de l'ajut és de 1.111.000 euros.
Aquest ajut s'emmarca dins de les aportacions que atorga l'Associació Espanyola contra el Càncer per entendre el procés tumoral, perfeccionar el diagnòstic dels tumors i dissenyar estratègies terapèutiques més eficaces i menys invasives. En l'edició AECC 2016, s'han fet entrega d'un total de 7,9 milions d'euros per investigar el càncer a 34 investigadors perquè segueixin investigant sobre aquesta malaltia.
Durant l'acte, Ignacio Muñoz, president de l'AECC, ha assenyalat que l'AECC té la intenció de redoblar els seus esforços per "triplicar el nombre de malalts i familiars atesos pels nostres serveis de suport psicosocial i orientació mèdica; incrementar els nostres esforços en prevenció atès que el 40% dels casos de càncer es podrien evitar; i augmentar el nostre pressupost anual fins als 20 milions per finançar projectes de recerca en càncer ... és l'única manera de vèncer la malaltia.
Segons Anna Bigas "Aquest finançament és una oportunitat única per unir l'esforç i dedicació d'equips de diferents àrees d'investigació, però amb l'objectiu comú de millorar la supervivència de pacients amb leucèmia". El projecte comptarà amb la participació de JM Ribera, hematòleg de l'Institut Català d'Oncologia (ICO) i autoritat mundial en el tractament de la leucèmia limfoblàstica aguda, i amb Núria López-Bigas professora ICREA de la Universitat Pompeu Fabra (UPF), experta en l'estudi bioinformàtica de mecanismes oncogènics a partir de dades genòmiques.
© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions MèdiquesAvís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte