Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Notícies

27/09/2024 - Acte

Participem en la Nit Europea de la Recerca

Cada any, l´últim divendres de setembre més de 300 ciutats de 30 països europeus celebren la Nit Europea de la Recerca, un projecte de divulgació científica promogut pel programa Horizon Europe de la Unió Europea. Tot i que la Nit de la Recerca enguany és el 27 de setembre, les activitats tindran lloc fins l'1 d'octubre.

Aquesta iniciativa té l’objectiu d'apropar la recerca, la innovació i els seus protagonistes a la ciutadania d'una forma planera i divertida. Així, tot tipus de públic, des d'escoles, famílies i canalla fins a joves o adults de totes les edats, poden conèixer i ser partícips de la ciència del seu territori a través de diferents activitats com tallers, xerrades, espectacles, experiments, observacions astronòmiques i jocs.

Enguany la institució participa amb dues xerrades a l’apartat Matins de la recerca on els investigadors es desplacen a l’escola. Una de les xerrades anirà a càrrec de la Dra Francina Fonseca, metgessa adjunta, directora del procés d'addiccions  de l'Institut de Salut Mental de l´Hospital del Mar i investigadora del Grup d´Addiccions de l´Hospital del Mar Research Institute, amb el títol "Addiccions: Vici o malaltia" .

L´altra xerrada anirà a càrrec del Dr. Santiago Batlle, especialista en Psicologia Clínica, adjunt a Direcció del Procés de Comunitària i Programes Especials també de l'Institut de Salut Mental i porta per títol "No et creguis tot el què et passa!. Saps com interpreta la realitat el teu cervell?"

Així mateix la web de la nit de la recerca disposa d'un espai anomenat European Corner que permet donar visibilitat als projectes europeus. En aquest cas, s’han presentat dos projectes, el Projecte EuCanScreen, que treballa per millorar els programes de detecció precoç del càncer de la Unió Europea. Un dels grups participants és el del nostre centre que s’encarrega de la construcció d’un entorn de dades estadístiques públic per tota la ciutadania i que està liderat per la Dra. Andrea Buron,  cap de Prevenció i Registre de Càncer de l´Hospital del Mar i investigadora del Programa d’Epidemiologia i Salut Pública de l’Hospital del Mar Research Institut.

Així mateix, s’ha presentat el Projecte TARGET, dedicat a l’estudi de la fibril·lació auricular i una de les seves conseqüències més greus, l'Ictus. El projecte està liderat per les Dres Eva Giralt metgessa adjunta del Servei de Neurologia de l’Hospital del Mar i investigadora del Grup de recerca Neurovascular i Esther Duarte,  cap de servei emèrit de Medicina Física i Rehabilitació i coordinadora del grup de recerca en rehabilitació de l'Hospital del Mar Research Institute.

Totes les notícies

Contacte

Servei de Comunicació:
Marta Calsina Freixas(ELIMINAR)

Tel:
(+34) 93 316 06 80

Doctor Aiguader, 88
08226 Barcelona

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte