Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Notícies

27/09/2024 - Informació institucional

Premi de la Sociedad Española de Epidemiología (SEE) per al Dr. Javier Molero

Ha guanyat el Premio SEE-CIBERESP a las mejores comunicaciones presentadas por personal investigador joven a la reunió anual de la SEE, celebrada a Cadis.

El Dr. Javier Molero, metge resident de la Unitat Docent de Medicina Preventiva i Salut Pública de l'Hospital del Mar, la Universitat Pompeu Fabra i l'Agència de Salut Pública de Barcelona, ha guanyat el Premio SEE-CIBERESP a las mejores comunicaciones presentadas por investigadores jóvenes a la reunió anual de la Sociedad Española de Epidemiología (SEE). Ho ha fet amb el treball 'Análisis de prevalencia de seroprotección y cobertura vacunal en el personal del Hospital del Mar', en el qual han participat Mireia Utzet i Consol Serra com a les seves tutores, i que també signen Fernando García Benavides, Pilar Díaz i Joan Mirabent. L'estudi és fruit del treball portat a terme pel Dr. Molero al Centre d'Investigació en Salut Laboral (CISAL) de l'Institut de Recerca de l'Hospital del Mar i la Universitat Pompeu Fabra, amb la col·laboració del Servei de Salut Laboral de l'Hospital del Mar. 

L'estudi va avaluar la seroprevalença de quatre malalties, el xarampió, la rubèola, la parotiditis i la varicel·la, entre les i els treballadors sanitaris de l'Hospital del Mar, a partir de les dades serològiques registrades al Servei de Salut Laboral de més de 4.000 professionals contractats durant l'any 2022. Es van tenir en compte variables demogràfiques i laborals.

Les conclusions indiquen una lleugera disminució de la immunitat en xarampió, amb una seroprevalença global del 93,7%, en les i els treballadors més joves, els que feien el torn de nit i els que tenien contractes de substitució. En relació amb la parotiditis, amb una seroprevalença global del 86,3%, les persones nascudes entre els anys 1970 i 1999, el personal en formació i els tècnics sanitaris eren els que tenien una menor seroprotecció. En els casos de la rubèola i la varicel·la, la protecció global se situava en el 96,7% i en el 97,6% respectivament.

Totes les notícies

Contacte

Servei de Comunicació:
Marta Calsina Freixas(ELIMINAR)

Tel:
(+34) 93 316 06 80

Doctor Aiguader, 88
08226 Barcelona

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte