Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Notícies

25/09/2024 - Informació institucional

Accèssit del Premi Dr. Carles Vallbona i Calbó per al Dr. Bernat Bertran

El metge adjunt del Servei de Neurologia i investigador de l'Institut de Recerca de l'Hospital del Mar, ha rebut el guardó a l'Acte de la Professió Mèdica del Vallès Oriental organitzat pel Col·legi de Metges de Barcelona.

El treball 'Epidemiologia de l'Esclerosi Lateral Amiotròfica a Catalunya: 2015-2020', del Servei de Neurologia de l'Hospital del Mar i liderat pel Dr. Bernat Bertran, ha guanyat l'accèssit al Premi Dr. Carles Vallbona i Calbó del Col·legi de Metges de Barcelona. El lliurament del premi es va fer el passat 18 de setembre en el marc de l'Acte de la Professió Mèdica del Vallès Oriental, organitzat per la Junta Comarcal del Vallès Oriental del COMB.

Es tracta d'un estudi observacional retrospectiu que, a partir dels diagnòstics d'atenció primària de sis milions de persones (un 80% de la població de Catalunya) entre el 2015 i el 2020, estudia la incidència, prevalença, supervivència, distribució geogràfica i factors de risc de l'esclerosi lateral amiotròfica (ELA). Es tracta d'un dels estudis epidemiològics amb més població que s'ha fet a l'àmbit espanyol i europeu en aquesta malaltia.

El Premi Dr. Carles Vallbona i Calbó reconeix la recerca portada a terme per metges i metgesses de la comarca del Vallès Oriental en els àmbits assistencials de l'atenció primària i l'atenció hospitalària

Totes les notícies

Contacte

Servei de Comunicació:
Marta Calsina Freixas(ELIMINAR)

Tel:
(+34) 93 316 06 80

Doctor Aiguader, 88
08226 Barcelona

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte