Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Notícies

26/05/2023 - Informació institucional

La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio ens torna a visitar

L'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques és un dels quinze centres de recerca que participa en les visites guiades que organitza La Marató de TV3 i de Catalunya Ràdio per mostrar als donants com s'investiga amb els fons recollits. Han estat quatre visites, a les quals han participat més de 50 persones.

L'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques (IMIM-Hospital del Mar) ha estat un dels quinze centres de recerca que aquest 2023 ha participat en la represa de les visites de retorn social organitzades per La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio. Una forma d'acostar a la ciutadania la recerca que es finança gràcies a les donacions recollides en aquesta iniciativa.

En concret, fins al 28 de juny s'han organitzat mig centenar de visites als diferents centres, quatre de les quals a l'IMIM-Hospital del Mar. Es calcula que hi participaran més de mig miler de persones, que han conegut l'estat de diversos projectes finançats amb els fons recollits a les edicions dels anys 2017, 2018, 2019 i 2020.

Les visites a l'IMIM-Hospital del Mar s'han portat a terme els dies 19 i 26 d'abril i 22 de març i 25 de maig. Han inclòs una presentació de La Marató, així com una explicació de les patologies que s'estudien gràcies a les aportacions d'aquesta iniciativa, l'impacte de les patologies a l'Hospital del Mar i les instal·lacions de recerca on es desenvolupen els projectes.

Les dues primeres visites han estat al projecte 'Design of an interactives patients stratification approach for the systemic sclerosis management', centrat a l'esclerodèrmia, del Grup de recerca cel·lular en inflamació i cartílag. Hi van participar el Dr. Tarek Salman, la Dra. Anna Pros i la Dra. Irene Carrión, tots tres investigadors del grup i metges del Servei de Reumatologia de l'Hospital del Mar.

Aquest projecte busca identificar marcadors que permetin fer un pronòstic de l'evolució de l'esclerodèrmia. S'hi analitzen factors genètics, ambientals i els microbis intestinals, així com possibles indicadors en orina o sang que indiquin quins òrgans estan començant a fallar o ho faran, evitant proves invasives i molestes.

Les altres dues visites s'han centrat al projecte 'Anticipation os respiratory outcomes in ICU COVID-19 patients by metabòlic signatures (CoRespirOmics)'. Acompanyats pel Dr. Joan Ramon Masclans, cap del Servei de Medicina Intensiva de l'Hospital del Mar i coordinador de Grup de recerca en patologia crítica, i Óscar Pozo, coordinador del Grup de recerca en metabolòmica aplicada, els visitants van iniciar el seu recorregut a la Unitat de Cures Intensives de l'Hospital per entendre què és la insuficiència respiratòria greu, per després dirigir-se al Laboratori de Metabolòmica Aplicada.

L'objectiu d'aquest projecte és analitzar les alteracions metabòliques que poden ajudar a predir el fracàs de les tècniques respiratòries no invasives per ajudar als sanitaris a l'hora de prendre decisions sobre el tractament més adequat i quan aplicar-lo. La recerca se centra en pacients amb COVID-19, però pot ser exportable persones amb patologies provocades per altres motius.

Totes les notícies

Contacte

Servei de Comunicació:
Marta Calsina Freixas(ELIMINAR)

Tel:
(+34) 93 316 06 80

Doctor Aiguader, 88
08226 Barcelona

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte